Η Ντόρα Μπακογιάννη για την απάντηση του γ.γ. ΟΗΕ στα Σκόπια

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 14:59
UPD:16:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

«O γενικός γραμματέας των Ηνωμένων ΕΘνών είπε το αυτονόητο, το οποίο είναι ότι η εντολή προς τον κ. Μ. Νίμιτς είναι μία: να συζητήσουμε για το όνομα, όπως πάρα πολλές φορές έχω πει».

Τα παραπάνω δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κληθείσα να σχολιάσει την απάντηση του κ. Μπαν Κι Μουν στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/19/1552928.htm .

Σε δημοσιογραφική παρατήρηση εξάλλου ότι στην απάντησή του ο γ.γ. του ΟΗΕ αφήνει να εννοηθεί ότι εκτός από το όνομα υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν, η κ. Μπακογιάννη απάντησε λέγοντας ότι «οποιαδήποτε χώρα θέλει να ισχυριστεί το οτιδήποτε, μπορεί να ακουστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς συμμεριζόμαστε την άποψή της».

«Επιβεβαίωση των ελληνικών θέσεων» χαρακτήρισε την απαντητική επιστολή του γ.γ. του ΟΗΕ προς τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Μαργαρίτης Τζίμας. «Θέση της Ελλάδας και της κυβέρνησης, εφόσον δεν βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, είναι ότι δεν πρόκειται το γειτονικό κρατίδιο να εισέλθει σε διεθνείς οργανισμούς όπως είναι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο κ. Τζίμας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή