Γ. Ιωαννίδης: «Το ντόπινγκ είναι επικίνδυνο γιατί καταξιώνει»

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2008 13:40
UPD:16:01
A- A A+

«Το ντόπινγκ είναι επικίνδυνο γιατί καταξιώνει, ενώ το ναρκωτικό απαξιώνει» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε για τους Ελληνες που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο Πεκίνο.

Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως πρέπει να σταματήσουμε να λέμε επιτυχία μόνο την κατάκτηση μεταλλίου τονίζοντας πως «είμαστε μια χώρα 10 εκατ. κατοίκων και θέλουμε να συμμετέχουν οι αθλητές μας καθαροί στους αγώνες και να πετυχαίνουν με βάση τις δυνατότητές τους».

Αναφερόμενος στα κρούσματα ντόπινγκ μελών της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, υπογράμμισε πως όλοι όσοι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή ήταν καθαροί, καθώς, όπως ανέφερε, στην Ελλάδα οι έλεγχοι είναι προτεραιότητα. Πρόσθεσε δε πως «όλοι αυτοί που εμπλέκονται γύρω από τον αθλητή έχουν ευθύνη, από την ομοσπονδία, τον προπονητή και φυσικά τον ίδιο τον αθλητή».

Σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο κατά του ντόπινγκ, αφού ανέφερε πως είναι πολύ αυστηρό, γνωστοποίησε πως θα ισχύσει από τη νέα σεζόν. «Δεν ήταν σωστό να το βγάζαμε πριν τους Ολυμπιακούς. Για οποιαδήποτε αποτυχία θα έλεγαν ότι οι αθλητές επηρεάστηκαν από το νομοσχέδιο» συμπλήρωσε.

Ανέφερε ακόμη πως θα καταργεί κάποια από τα προνόμια που κερδίζουν οι αθλητές με διεθνείς διακρίσεις.

Σχετικά με την ουσία που βρέθηκε σε πολλούς αθλητές μας, εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί, όπως είπε, η ίδια ουσία βρέθηκε σε τρεις διαφορετικές ομοσπονδίες. «Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα ντόμινο και πρέπει οπωσδήποτε να διερευνηθεί. Αν ανακαλυφθεί οτιδήποτε, θα πάρουμε τα μέτρα και τα... κεφάλια» συνέχισε.

Ο κ. Ιωαννίδης απέρριψε αιτιάσεις περί ατιμωρησίας του ντόπινγκ στην Ελλάδα με αφορμή καθυστερήσεις στην εκδίκαση σχετικών υποθέσεων σημειώνοντας: «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Αν παίρνουν αναβολές οι υποθέσεις ντόπινγκ, για το ζήτημα αυτό να απευθυνθείτε στη δικαιοσύνη. Εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε. Η ΔΟΕ δεν έχει καμία επαφή με τα κράτη, αλλά με την Ολυμπιακή Επιτροπή κάθε χώρας. Εχουν το αυτοδιοίκητο όπου θέλουν και όπου δεν θέλουν θυμούνται την Πολιτεία».

Στη δεξίωξη παρέστησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μίνως Κυριακού, παλαιοί και εν ενεργεία πρόεδροι αθλητικών ομοσπονδιών, δημοσιογράφοι, πολιτικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις