Ευ. Μεϊμαράκης για ντόπινγκ: Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν παράγοντες και προπονητές

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:43
UPD:13:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

A- A A+

«Μόλις τελειώσουν οι Ολυμπιακοί αγώνες, είναι μια ευκαιρία όλοι μαζί, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, ομοσπονδίες, πολιτεία, να βοηθήσουμε ουσιαστικά να λυθεί το ζήτημα του ντόπινγκ γιατί πράγματι φαίνεται ότι υπάρχει ένα θέμα για το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανείς επί της ουσίας, ώστε να επιλυθεί».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, απαντώντας σε ερωτήσεις για τα κρούσματα ντόπινγκ που πλήττουν τον ελληνικό αθλητισμό.

«Είναι κρίμα -τόνισε- για τον ελληνικό αθλητισμό και για τους αθλητές, οι οποίοι εν τέλει είναι τα θύματα, διότι αφοσιώνονται σε αυτό, το αγαπούν, κάνουν πολλές θυσίες, εμπιστεύονται πάρα πολύ τους προπονητές τους και τους παράγοντες των ομοσπονδιών». Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκης, αυτοί φέρουν τη βαρύτερη, τη μεγαλύτερη ευθύνη.

«Όλοι μαζί», συμπλήρωσε, «θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο, αυτοί που οι Έλληνες αθλητές εμπιστεύονται, να αξίζουν απόλυτα την εμπιστοσύνη τους».

Εξάλλου, σε ερώτηση εάν θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Παυλίδης από βουλευτής για να διευκολύνει την κυβέρνηση, ο κ. Μεϊμαράκης παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή