Ζακ Ρογκ: «H Κίνα έβαλε ψηλά τον πήχυ»


Κυριακή, 24 Αυγούστου 2008 13:07
UPD:13:15
REUTERS /GRACE LIANG

A- A A+

«Είναι ξεκάθαρο, ότι η Κίνα έβαλε ψηλά τον πήχυ. Αυτό θα αποτελέσει πρόκληση για τους διοργανωτές στο Λονδίνο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, πρόεδρος της ΔΟΕ ο οποίος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου επιχειρώντας έναν απολογισμό της διοργάνωσης σε διάφορα επίπεδα.

«Ελπίζω», πρόσθεσε, «ότι το Λονδίνο θα ανεβάσει ακόμη υψηλότερα τα όρια. Βέβαια, δεν γίνεται να ξεπεράσει το Πεκίνο σε συγκεκριμένους τομείς, όπως αυτός των εθελοντών (σ.σ. προφανώς λόγω πληθυσμιακής διαφοράς). Ομως, διαθέτει μοναδικά πλεονεκτήματα. Οπως και οι Αγώνες, είναι μοναδικοί. Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα της χώρας που επινόησε τον μοντέρνο αθλητισμό».

Σε ό,τι αφορά τη συνολική εικόνα των αγώνων, ο κ. Ρογκ είπε τα εξής: «Κρατώ δύο δυνατές εικόνες. Η μία αφορά τις αθλήτριες από την Γεωργία και την Ρωσία που αγκαλιάσθηκαν στο βάθρο (σ.σ. πρόκειται για την Γεωργιανή Νίνο Σαλουκβάτζε και την Ρωσίδα Ναταλία Παντερινα, που αγωνίσθηκαν στην σκοποβολή) και την ιστορία του Αμερικανού σκοπευτή Μάθιου Εμονς. Μου έκανε εντύπωση η επιμονή του. Είπε, θα επιστρέψω και θα πάρω το χρυσό μετάλλιο. Οι αγώνες δεν είναι μόνο η νίκη. Είναι η μάχη του αθλητή να φτάσει στα όριά του».

Για την ελευθερία διαδήλωσης

«Οι κινεζικές αρχές δεν μας υποσχέθηκαν ποτέ τίποτα για τις διαδηλώσεις. Δέχθηκαν να δημιουργήσουν ειδικές ζώνες, όπως προστατευόμενα πάρκα. Υπήρξαν 77 αιτήσεις για διαδηλώσεις και καμία δεν έγινε αποδεκτή. Οι αρχές μας εξήγησαν ότι τα προβλήματα που ωθούν τους νέους να διαδηλώσουν, έχουν ρυθμισθεί με αμοιβαία συμφωνία».

Για τον Ουσέιν Μπολτ
  

«Του έδωσα μία πατρική συμβουλή, λέγοντάς του να σέβεται περισσότερο τους συναθλητές του. Και εξακολουθώ να το πιστεύω. Του είπα ότι, μαζί με τον Μάικλ Φελπς, αποτελούν την εικόνα των Αγώνων και πως είναι παράδειγμα. Αλλά του επεσήμανα ότι είναι ένας νεαρός 22 ετών, που έχει στην διάθεσή του το χρονικό περιθώριο για να ωριμάσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις