Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη μεταγωγή Παλαιοκώστα στον ανακριτή

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 09:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

A- A A+

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη μεταγωγή του Βασίλη Παλαιοκώστα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για την υπόθεση απαγωγής του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά.

Όπως και την περασμένη Παρασκευή, όταν ο Παλαιοκώστας και οι συνεργοί του οδηγήθηκαν στην εισαγγελία, έτσι και σήμερα στήθηκε οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών και μπλόκα σε οδικούς κόμβους, καθώς επίσης και σε δρόμους γύρω από το δικαστικό μέγαρο.

Σήμερα θα απολογηθεί μόνον ο Παλαιοκώστας, ενώ αύριο θα οδηγηθούν στον ανακριτή και οι επτά συνεργοί του στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής.

Σε βάρος των οκτώ συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα (αρπαγή από κοινού, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή εκρηκτικών και βομβών) και έξι πλημμελήματα (εκβίαση, πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθησιν, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών).

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση των στοιχείων που βρέθηκαν στο κρησφύγετο, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου ο Παλιοκώστας και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας κρατούσαν όμηρο το βιομήχανο επί 13 ημέρες, καθώς επίσης και στα σπίτια των συλληφθέντων.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να αναζητούν το υπόλοιπο μέρος των λύτρων (γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ) που παρέδωσε η οικογένεια του Γ. Μυλωνά στους απαγωγείς του για να τον απελευθερώσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή