Την αναγνώριση της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας ζήτησαν οι Ρώσοι βουλευτές

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 10:24
UPD:13:51
A- A A+

Το κοινοβούλιο της Ρωσίας ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητα κράτη τις αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας, Νότια Οσετία και Αμπχαζία, σύμφωνα με σχέδιο απόφασης.

«Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ... της Ρωσικής Ομοσπονδίας λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλές εκκλήσεις της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία τους, κυρίως τις εκκλήσεις που δέχθηκε στις 22 και 24 Αυγούστου, προτείνει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας», αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ψήφισε, με 130 ψήφους υπέρ και καμία κατά, υπέρ του κειμένου απόφασης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εμφανίστηκαν σε ηλεκτρονικό πίνακα ανακοινώσεων εντός της αίθουσας.

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, η άνω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, άρχισε συζήτηση επί του σχεδίου απόφασης στις 09.00 ώρα Ελλάδος. Η κάτω Βουλή ή Κρατική Δούμα εξέτασε παρόμοιο κείμενο απόφασης αργότερα σήμερα και λίγες ώρες μετά την Ανω Βουλή, ζήτησε επίσης την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Ν. Οσετίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή