Συνάντηση Δ. Σιούφα με τον Συνήγορο του Πολίτη

Νέα υπηρεσιακή μονάδα για την καλύτερη συνεργασία του Κοινοβουλίου με τις Ανεξάρτητες Αρχές
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 13:18
A- A A+

Συνάντηση με το Συνήγορο του Πολίτη, Γιώργο Καμίνη, είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής, καθώς και τις τροποποιήσεις του Κανονισμού της Βουλής που έγιναν και προβλέπουν την ουσιαστική αναβάθμιση του ελέγχου της Βουλής επί των Ανεξαρτήτων Αρχών, καθώς και τη διεύρυνση των δυνατοτήτων ενημέρωσής της για το έργο και τις δράσεις τους.

Με την τροποποίηση του Κανονισμού καθορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι όλες οι Ανεξάρτητες Αρχές, συνταγματικά κατοχυρωμένες ή συσταθείσες με νόμο, οφείλουν να καταθέτουν στη Βουλή σε ενιαίο χρόνο –έως τις 31 Μαρτίου κάθε έτους– έκθεση πεπραγμένων, η οποία θα μπορεί να συζητείται από τις αρμόδιες επιτροπές και από την Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε ακόμη στην ίδρυση νέας υπηρεσιακής μονάδας στη Βουλή που θα έχει αντικείμενο την καλύτερη συνεργασία του Κοινοβουλίου με τις Ανεξάρτητες Αρχές, ώστε αυτές να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους και να υπηρετούν τους σκοπούς τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή