Πολιτική αντιπαράθεση για την Ολυμπιακή

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 18:51
A- A A+

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της Ολυμπιακής άσκησαν οι υπεύθυνοι του τομέα Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ κ.κ.Νίκος Σιφουνάκης, Χάρης Τσιόκας και Φώτης Χατζημιχάλης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν στα γραφεία του κόμματος.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι από την επομένη των εκλογών της 7ης Μαρτίου του 2004 με μεθοδευμένο τρόπο προχώρησε στην απαξίωση της εταιρείας, με τελικό στόχο τη συρρίκνωσή της και την οριστική διάλυσή της, προς όφελος του ανταγωνιστή της.

Όπως είπαν, τα τρία τελευταία χρόνια εξελίσσεται το σχέδιο της πλήρους εγκατάλειψης και παράδοσης του μεριδίου της αγοράς που κατέχουν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές στην ανταγωνίστρια εταιρεία,προς την οποία η εύνοια της κυβέρνησης αποδεικνύεται κι από το σκανδαλώδη τρόπο που προχώρησαν στην αυθαίρετη χωροθέτηση υποστέγων και πολυκαταστημάτων στο ΔΑΑ.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη που έδωσαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ για τις Μεταφορές, ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ σήμερα μας υπενθύμισε για μία ακόμα φορά πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η Ολυμπιακή. Πρόβλημα δομικό, που υφίσταται εδώ και πάρα πολλά χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις και το οποίο είναι φυσικό να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου και με τη διεθνή οικονομική κρίση».

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι «πολιτική της κυβέρνησης, όπως έχω σημειώσει σχηματικά, είναι να κρατήσουμε το όνομα και το σήμα της Ολυμπιακής και να απαλλαγούμε από τα χρέη. Και η λύση αυτή θα βρεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, μένοντας πιστοί, όπως και στην περίπτωση του ΟΣΕ, στο δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή