ΚΚΕ: Υποκριτική η στάση της Δύσης

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 18:40
A- A A+

«H απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει στην αναγνώριση της “ανεξαρτησίας” της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας δεν επιλύει το πρόβλημα της ασφάλειας και της ειρηνικής συμβίωσης των λαών της περιοχής, που έχουν βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» των αντιθέσεων ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας για τον έλεγχο της περιοχής του Καυκάσου και της Κασπίας».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολιάζοντας την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, πάντως, «η αντίδραση των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ απέναντι στην απόφαση της Ρωσίας είναι πέρα για πέρα υποκριτική, γιατί σε όλους είναι γνωστό πως αυτές οι δυνάμεις διαμέλισαν την ενιαία Γιουγκοσλαβία, αυτές οι δυνάμεις δημιούργησαν το προηγούμενο του προτεκτοράτου του Κοσσόβου, κάνοντας φύλλο και φτερό τα απομεινάρια του Διεθνούς Δικαίου, αυτές οι δυνάμεις ακόμη και τώρα υποκινούν σε διάφορα σημεία του κόσμου και στη χώρα μας υπαρκτά και ανύπαρκτα μειονοτικά ζητήματα, αυτές είναι που μηχανεύονται νέα προτεκτοράτα για να προωθήσουν τα σχέδιά τους. Μικρά κρατίδια, ιδανικά για την επιτυχία του δόγματος του «διαίρει και βασίλευε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή