Την απόφαση της αναγνώρισης καταδίκασε και η Αθήνα

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 19:59
A- A A+

Τη λύπη της εκφράζει η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, για τις σημερινές εξελίξεις με την αναγνώριση της Αμπχαζίας και Ν. Οσετίας από τη Μόσχα, συνυπογράφοντας τη σχετική δήλωση της Γαλλικής Προεδρίας της Ε.Ε. και καταδικάζοντας την απόφαση της αναγνώρισης των αποσχισθεισών από τη Γεωργία περιοχών.

«Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή της κρίσης στη Νότια Οσσετία, κινήθηκε σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές που διαχρονικά διέπουν την εξωτερική της πολιτική.

Κορωνίδα αυτών των αρχών αποτελεί ο σεβασμός της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών. Αυτήν την πολιτική αρχών και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, έχουμε εφαρμόσει με συνέπεια σε σειρά ζητημάτων.

Για το ζήτημα της κρίσης στη Γεωργία, η Ελλάδα, τόσο στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στο Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, έδωσε την πλήρη υποστήριξή της αφενός στην ανάγκη άμεσης εφαρμογής του Σχεδίου των 6 Σημείων για την έξοδο από την κρίση, το οποίο είχαν συνυπογράψει Μόσχα και Τιφλίδα, και αφετέρου στην ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας», αναφέρει στη δήλωσή της η υπουργός των Εξωτερικών και καταλήγει:

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις σημερινές εξελίξεις και συνυπογράφουμε τη δήλωση της Γαλλικής Προεδρίας, καταδικάζοντας την απόφαση της αναγνώρισης των αποσχισθεισών από την Γεωργία περιοχών της Νότιας Οσσετίας και της Αμπχαζίας» .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή