«Χωρίς ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει θετική προοπτική για τα Σκόπια»

Η απερχόμενη πρέσβης των ΗΠΑ «βλέπει» λύση για το όνομα πριν το τέλος της θητείας Μπους
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 20:20
A- A A+

Η προοπτική της ΠΓΔΜ δεν προδιαγράφεται θετική, εάν δεν ενταχθεί σύντομα στο ΝΑΤΟ, υποστήριξε η πρέσβης των ΗΠΑ στη γειτονική χώρα, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, στην τελευταία συνέντευξή της πριν από τη λήξη της θητείας της στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ALSAT-M.

«Εν ολίγοις δεν νομίζω ότι υφίσταται θετική προοπτική για τη "Μακεδονία" χωρίς ένταξη στο ΝΑΤΟ και εννοώ γρήγορη ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αποτελεί μέρος της συνέχισης της προόδου της χώρας σας, αποτελεί μέρος της προόδου και της ενσωμάτωσης στην Ευρώπη, κάτι που όλοι θέλετε και γι'αυτό νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο πρωταρχικός σας στόχος», είπε η κ. Μιλοβάνοβιτς.

Η Αμερικανίδα πρέσβης πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένη ότι η διένεξη με την Ελλάδα για την ονομασία μπορεί να επιλυθεί πριν από το τέλος της θητείας του προέδρου των ΗΠΑ, Τζόρτζ Μπους, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση γι'αυτό είναι η αφοσίωση στην επίλυση του προβλήματος.

«Το πραγματικό ερώτημα είναι το εάν η "μακεδονική" και η ελληνική ηγεσία είναι έτοιμες να επικεντρωθούν σοβαρά στο πρόβλημα και να επιζητήσουν μία συμβιβαστική λύση», κατέληξε η κ. Μιλοβάνοβιτς την οποία θα αντικαταστήσει ο Αμερικανός διπλωμάτης Φίλιπ Ρίκερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή