Αεροπειρατεία σε αεροσκάφος σουδανικής εταιρείας - Απελευθερώθηκαν οι επιβάτες

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008 11:28
UPD:11:41
A- A A+

Στην απελευθέρωση των επιβατών του αεροσκάφους της σουδανικής εταιρείας Sun Air προχώρησαν οι αεροπειρατές που υποχρέωσαν αργά χθες το βράδυ, το αεροσκάφος να προσγειωθεί σε στρατιωτική βάση στην Κούφρα της Λιβύης.

Οι αεροπειρατές, που παραμένουν στο αεροπλάνο, δηλώνουν ότι ανήκουν στον Στρατό Απελευθέρωσης του Σουδάν, μια από τις μεγαλύτερες ανταρτικές οργανώσεις του Νταρφούρ.

Νωρίτερα, Λίβυος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι οι αεροπειρατές ετοιμάζονται να απελευθερώσουν γυναίκες και παιδιά έπειτα από αίτημα των Λίβυων διαπραγματευτών.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, οι επιβάτες άρχισαν να εγκαταλείπουν το αεροσκάφος.

Στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε ότι οι γαλλικές αρχές να κάνουν τα πάντα για την προστασία της ζωής των περισσότερων των 100 επιβατών του αεροσκάφους. Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν η Γαλλία είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στους αεροπειρατές να προσγειωθούν στο έδαφός της.

«Εάν ο συνταγματάρχης Καντάφι μπορεί να πείσει τους αεροπειρατές και να μην κινδυνεύσει η ζωή των επιβατών, θα είναι πολύ καλό, διαφορετικά πρέπει να κάνουμε τα πάντα για την προστασία της ζωής των επιβατών», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Σύμφωνα με τον πιλότο του αεροσκάφους, οι αεροπειρατές ζητούν σχέδιο πτήσης για το Παρίσι, ώστε να συναντηθούν με τον επικεφαλής του Στρατού Απελευθέρωσης του Σουδάν, Αμπντέλ Ουαχίντ Μοχάμεντ Νουρ, στον οποίο η Γαλλία έχει παραχωρήσει πολιτικό άσυλο. Ο ίδιος αρνείται την ανάμειξη του κινήματός του στην αεροπειρατεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή