ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για την ανέγερση δημαρχείου στη Ζαχάρω

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008 11:59
A- A A+

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, για το θέμα της ανέγερσης νέου δημαρχείου στο Δήμο Ζαχάρως με χρήματα που δόθηκαν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας για την ανακούφιση των πυροπλήκτων, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με το βουλευτή, το κτίριο, κόστους 1.800.000 ευρώ, ανεγείρεται με την εποπτεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος διαχειρίζεται το ποσό της προσφερθείσας οικονομικής βοήθειας της αυστραλιανής κυβέρνησης.

Όπως καταγγέλλεται, το νέο δημαρχείο κτίζεται στο κέντρο της πόλης παράνομα, με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο, εντός χώρου οικιστικού πράσινου, μη οικοδομήσιμου, όπως προκύπτει από τα συμβόλαια αγοράς.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζεται από μέλη του Δ.Σ του Δήμου Ζαχάρως, η οικοδόμηση του κτηρίου πραγματοποιείται χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση του Δ.Σ για την επιλογή του χώρου, χωρίς σχετική έγκριση του έργου και χωρίς δημοπρασία για την ανάδειξη του μειοδότη αναδόχου.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ερώτησης, μετά την αποκάλυψη του όλου θέματος, ο δήμος Ζαχάρως και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επιρρίπτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, γεγονός που δεν βοηθάει στη διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία -όπως σημειώνει ο κ. Κουβέλης- εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας.

Για τους λόγους αυτούς ερωτά τον κ. Παυλόπουλο:

- Αν θα διερευνηθούν άμεσα και ενδελεχώς από τις αρμόδιες αρχές οι καταγγελίες για την παράνομη ανέγερση δημαρχείου με χρήματα που προορίζονταν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας για τους πυρόπληκτους της Ηλείας;

- Με ποιους τρόπους η κυβέρνηση διασφαλίζει ότι η οικονομική βοήθεια ξένων κρατών, αλλά και ιδιωτών, για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Ηλείας φθάνει στους πληγέντες και δεν χρησιμοποιείται για άλλους σκοπούς;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή