ΠΑΣΟΚ: «Οικονομικό ναυάγιο της ΔΕΗ» με την υπογραφή της κυβέρνησης

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 16:33
UPD:16:58
A- A A+

Η απαξίωση της ΔΕΗ είναι γεγονός και φέρει την υπογραφή της κυβερνητικής πολιτικής, υπογράμμισε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της ΔΕΗ στο α' εξάμηνο του 2008 http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/28/1556040.htm .

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «οικονομικό ναυάγιο της ΔΕΗ» που επιβεβαιώνει την πρόβλεψη του ΠΑΣΟΚ ότι «με τις κακές επιλογές και την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, η ΔΕΗ μετατρέπεται σταδιακά σε μια προβληματική επιχείρηση, με αβέβαιο παρόν και ακόμη πιο δυσοίωνο μέλλον».

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να λογοδοτήσει απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, για το πώς κατάφερε μέσα σε 4,5 χρόνια να μετατρέψει μια κερδοφόρα, σύγχρονη και δυναμική επιχείρηση, με ετήσια κερδοφορία για το 2004 ύψους 550 εκ. ευρώ, σε μια υπερχρεωμένη παλαιάς κοπής ΔΕΚΟ, υπερβολικά υψηλού κόστους και εξαιρετικά χαμηλής απόδοσης», τόνισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Οφείλει να λογοδοτήσει επίσης απέναντι στους πολίτες που υποχρεώθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να καλύψουν - χωρίς αποτέλεσμα όπως δυστυχώς διαπιστώνουμε- τα οικονομικά αδιέξοδα της επιχείρησης, πληρώνοντας αυξήσεις ύψους 25% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οφείλει τέλος να λογοδοτήσει απέναντι στους επενδυτές της ΔΕΗ, που βλέπουν μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο επιχείρηση χρόνο με το χρόνο να χάνει διαρκώς σε αξία και ανταγωνιστικότητα στην εγχώρια και διεθνή αγορά ενέργειας, καθώς το πρόγραμμα επενδύσεων καρκινοβατεί, οι μονάδες παραγωγής μειώνονται αντί να αυξάνονται, το ενεργειακό μίγμα δεν εμπλουτίζεται με αποδοτικότερες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας, και ο αναγκαίος διοικητικός εκσυγχρονισμός που θα μπορούσε να αποφέρει ετησίως έως και 750 εκ. ευρώ στα ταμεία της επιχείρησης απλά μένει στα χαρτιά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή