Ευθείες κατηγορίες Πούτιν για αμερικανικό δάκτυλο

«Προκάλεσαν τη σύγκρουση στη Γεωργία για να βοηθήσουν εναν εκ των υποψηφίων για την προεδρία»
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 20:33
UPD:20:47
A- A A+

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε σήμερα ευθέως τις ΗΠΑ ότι επενέβησαν στη διαμάχη με τη Γεωργία, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι στην Ουάσινγκτον προκάλεσαν την όλη κατάσταση στη Γεωργία, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν έναν υποψήφιο στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, υπονοώντας σαφώς τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

«Αυξάνονται οι υποψίες ότι κάποιοι στις ΗΠΑ δημιούργησαν ειδικά αυτή τη διαμάχη με στόχο τους να ενταθεί η κατάσταση και να δημιουργηθεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για έναν από τους υποψήφιους για τη θέση του νέου προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Πούτιν μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN .

Ωστόσο, ο κ. Πούτιν δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα στοιχεία που τον οδήγησαν στις ανακοινώσεις αυτές, που ο ίδιος τις ονόμασε «εικασίες», αλλά επέμεινε πώς η αμερικανική ενέργεια ώθησε τη Ρωσία να κάνει ό,τι έκανε.

Η Ρωσία δεν είχε εναλλακτική λύση, παρά μόνο να να εισέλθει στη Γεωργία, αφού οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στη Νότια Οσετία δέχονταν συνεχείς επιθέσεις από γεωργιανά πυρά από τις αρχές Αυγούστου, τόνισε Ρώσος πρωθυπουργός και καταλήγοντας εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί η Ουάσινγκτον δεν έκανε τίποτε, για να σταματήσει τη Γεωργία.

Παράλογους χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς Πούτιν ο Λευκός Οίκος. «Το να λέγεται ότι οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν όλο αυτό, για να μετρήσει υπέρ ενός πολιτικού υποψηφίου, δεν φαίνεται λογικό», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντάινα Περίνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή