Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Κ. Χατζηδάκη για Ο.Α.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008 15:56
UPD:17:07
A- A A+

Την αντίθεσή του στα όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης για το μέλλον της Ολυμπιακής http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/08/29/1556650.htm εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ δια στόματος του εκπροσώπου του Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό η κυβέρνηση μεθοδεύει την συρρίκνωση και το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αεροπορίας και σήμερα ο κ. Κ. Χατζηδάκης εξίσωσε την έννοια της επένδυσης σε μια επιχείρηση με μεταφυσικές πρακτικές», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Όταν μια εταιρεία χάνει πελατεία, χάνει δρομολόγια και ακυρώνονται πτήσεις εξαιτίας της έλλειψης αεροσκαφών, τότε αυτή η εταιρεία πρέπει να επενδύσει για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Είναι προφανές ότι αυτό η κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ που επανέλαβε τη θέση του κόμματος για μια «ανοιχτή, βιώσιμη και ανταγωνιστική Ο.Α.» και την απόλυτη αντίθεσή του στο κλείσιμό της και στη δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου.

«Προκλητικές και κυνικές» χαρακτηρίστηκαν οι ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη «αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της για την πλήρη εκχώρηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα σε ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες, γεγονός που θα επιταχύνει τη δημιουργία ενός ιδιότυπου αεροπορικού καρτέλ στη χώρα».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται και εναντίον του «δικομματισμού και των διαχρονικών πολιτικών λεηλασιών του»:

«Είναι πλέον γνωστό ότι τα "ελλείμματα" της ΟΑ είναι τεχνητά. Είναι δημιούργημα των διαχρονικών πολιτικών λεηλασίας του δικομματισμού σε βάρος της ΟΑ».

Την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης για την Ολυμπιακή εξέφρασε και το ΚΚΕ.

«Το δίλημμα που έθεσε ο υπουργός Μεταφορών για την «Ολυμπιακή» ιδιωτικοποίηση με διατήρηση του ονόματος της εταιρείας ή κλείσιμο είναι παραπλανητικό και εκβιαστικό» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και συνεχίζει «το έχουν χρησιμοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να προωθήσουν την πολιτική απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση». Στην ανακοίνωση καλούνται επίσης οι εργαζόμενοι να μην επιτρέψουν την ολοκλήρωση του εγκλήματος της ιδιωτικοποίησης της «Ολυμπιακής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή