ΥΠΕΞ: «Στρέβλωση του παρελθόντος το ψήφισμα των "Αιγαιατών"»

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008 16:25
A- A A+

Αποτέλεσμα της «στρεβλής και ακραίας παραμορφωτικής ανάγνωσης του παρελθόντος» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κ. Γ. Κουμουτσάκος, την έγκριση του ψηφίσματος των «Αιγαιατών» από την Βουλή της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε επίσης ότι «είναι εμφανές ότι υπάρχει αδυναμία ανταπόκρισης στις προκλήσεις και τις ανάγκες που απαιτεί η οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την περιοχή. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την παρελκυστική και υπονομευτική τακτική των διαπραγματεύσεων που ακολουθεί όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα η ηγεσία της γειτονικής χώρας».

«Αυτό που εκπέμπεται (από τα Σκόπια) είναι αδιαλλαξία και προσπάθεια υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ από τον Έλληνα διαπραγματευτή, Πρέσβη κ. Βασιλάκη, ο οποίος συγκάλεσε την Τετάρτη ενημερωτική συνάντηση και παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις στους διαπιστευμένους στην Ελλάδα Πρέσβεις των Κρατών-Μελών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή