ΟΗΕ: Στην Αιθιοπία ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2008 11:03
A- A A+

Στην Αιθιοπία έφθασε σήμερα για τριήμερη επίσκεψη ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ Τζον Χολμς, όπου οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι που επλήγησαν από πληγέντες από σοβαρή ξηρασία έχουν άμεση ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια.

Ο Χολμς αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες από την ξηρασία περιοχές στο νότο της χώρας και θα έχει επαφές με Αιθίοπες αξιωματούχους για το θέμα, διευκρίνισε ο Γκρεγκ Μπιλς, εκπρόσωπος στην Αιθιοπία του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ θα μεταβεί σήμερα και αύριο, Τρίτη στην περιοχή των Λαών και Εθνοτήτων του Νότου και στην περιοχή Σομαλί, στα σύνορα με τη Σομαλία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το OCHA, "4,6 εκατομμύρια άνθρωποι χρήζουν άμεσης βοήθειας και 8,0 εκατομμύρια άμεσης επισιτιστικής βοήθειας" στην Αιθιοπία ο πληθυσμός της οποίας ανέρχεται σε σχεδόν 80 εκατομμύρια κατοίκους.

Τον Ιούνιο, ο ΟΗΕ είχε απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 221,6 εκατομμυρίων ευρώ για αρωγή των θυμάτων της ξηρασίας κυρίως για την αγορά τροφίμων.

Μόνο το 52% του ποσού έχει συγκεντρωθεί, ανακοίνωσε το OCHA.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή