Ο ρωσικός Τύπος για την απόφαση της Ε.Ε.

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 10:01
A- A A+

Ικανοποίηση εκφράζει σήμερα ο ρωσικός Τύπος για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να μην υιοθετήσει κυρώσεις κατά της Μόσχας για την κρίση στον Καύκασο.

«Η Ευρωπαική Ενωση αποφάσισε να μην επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Για το λόγο αυτό η Μόσχα θεωρεί τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής ως νίκη της ρωσικής διπλωματίας», σημειώνει η Κομνερσάντ .

«Η απόφαση της ΕΕ μπορεί να ερμηνευτεί ως επιτυχία» προσθέτει η εφημερίδα ,τονίζοντας ότι η Ρωσία απέφυγε «πολύ πιο βαριές συνέπειες».

Για την Ιζβέστια, «το πιο σημαντικό αποτέλεσμα είναι ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν θέλει να συγκρουστεί και μάλιστα για μεγάλο διάστημα με τη Μόσχα».

«Οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν ότι είναι πολύ περισσότερο προς το συμφέρον τους να είναι φίλοι και όχι εχθροί με τη Ρωσία», σημειώνει η οικονομιοκή εφημερίδα RBK Daily.

Η απουσία των οικονομικών κυρώσεων από την απόφαση της ΕΕ συνιστά «νίκη των οπαδών του διαλόγου με τη Μόσχα», γράφει η Ροσίσκαγια Γκαζέτα.

Η Τβόι Ντεν διαβεβαιώνει από την πλευρά της ότι «οι ευρωπαίοι ηγετες δεν θέλησαν να στερηθούν τους υδρογονάνθρακες της Ρωσίας».

«Το αέριο και το πετρέλαιο της Ρωσίας αποδείχτηκαν πολύ πιο σημαντικά για την Ευρώπη από τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών» τονίζει η εφημερίδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή