Γ. Βουλγαράκης: «Μαθητευόμενοι και πολιτικά επικίνδυνοι

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 15:41
A- A A+

Την οργή και αγανάκτησή του για τη συστηματική -όπως επισημαίνει- προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να τον πλήξει «με βρώμικες και ανήθικες μεθόδους», εξέφρασε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βουλγαράκης, απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα ο κ. Βουλγαράκης ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την «Ανθέμιας Κατασκευαστική» και τη διαχείριση των ακινήτων της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο υπουργός, «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας τον ίδιο ολισθηρό δρόμο της αυτόγελοιοποίησης, επανέρχονται με ένα ακόμη ανύπαρκτο θέμα», για το οποίο διευκρινίζει τα εξής:

«1. Το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν απαγορεύει την ιδιοκτησία, ούτε κανένας νόμος τη συμμετοχή μου ως εταίρου σε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ). Ουδεμία σχέση είχα με τη διαχείριση της εταιρείας και συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν άσκησα επάγγελμα.

2. Η ορθή ανάγνωση του άρθρου 57 του Συντάγματος, χωρίς καμία ανάλυση ή ερμηνευτική προσέγγιση, αποδεικνύει πλήρως ότι η συμμετοχή μου ως εταίρου στην ΕΠΕ δε δημιουργούσε κανένα ασυμβίβαστο, διότι η εταιρεία ρητώς καθόριζε το σκοπό της, ο οποίος δεν ενέπιπτε σε καμία από τις απαγορεύσεις του άρθρου 57 του Συντάγματος. Το ασυμβίβαστο ισχύει για εταίρο εταιρείας, που σύμφωνα με το σκοπό της εμπίπτει σε μία από τις πέντε περιπτώσεις, που αναφέρονται στη συγκεκριμένη παράγραφο του άρθρου 57 του Συντάγματος. Δεν έχω καμία υποχρέωση να διδάξω ανάγνωση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

3. Η εταιρεία «Αστική Ανάπτυξη Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ» συστήθηκε το Μάρτιο του 2005 και η μόνη της δραστηριότητα ήταν η αγορά ενός ακινήτου (γραφεία).

4. Η εταιρεία μεταβιβάστηκε τον Απρίλιο του 2007 σε νομίμως ιδρυθείσα και υφιστάμενη κυπριακή εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, που ο ιδιοκτήτης της είναι Έλληνας, έχει όνομα και επώνυμο. Είναι φανερό ότι «δεν επέλεξα παράδεισο φοροαποφυγής» αλλά μια εταιρεία χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φορολογούνταν με βάση τους κανόνες του Κυπριακού Δικαίου.

5. Από την πώληση και μετά αγνοώ την πορεία της εταιρίας. Ο νέος ιδιοκτήτης της ΕΠΕ μου έκανε γνωστό, μόλις δημοσιοποιήθηκε η ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ότι η «Αστική Ανάπτυξη Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ» παραμένει και λειτουργεί χωρίς καμία μετατροπή και μεταβολή και ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με την «Αστική Ανάπτυξη Ακινήτων ΑΕ», που αναγράφεται στην ερώτηση και χρησιμοποιείται υπό τον τίτλο «σατανική σύμπτωση»(!) ως αφορμή για την νέα συκοφαντική επίθεση του ΠΑΣΟΚ εναντίον μου. Είναι φανερό ότι οι μαθητευόμενοι και πολιτικά επικίνδυνοι «Σερλοκς Χόλμς» του ΠΑΣΟΚ αν ήθελαν θα μπορούσαν πολύ γρήγορα να διαπιστώσουν την αλήθεια, αντί να ασχημονούν πολιτικά και να εκτίθενται ανεπανόρθωτα για μια ακόμη φορά.

6. Είναι πασιφανές ότι δεν έχω καμία σχέση ούτε με την «Ανθέμιας Κατασκευαστική» και τη διαχείριση των ακινήτων της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. »

Ο κ. Βουλγαράκης υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει το παραμικρό μεμπτό στοιχείο εναντίον μου πολιτικό ή ηθικό και καταλήγει στην απάντησή του :

«Καταγγέλλω την νέα συκοφαντική επίθεση και δηλώνω ότι όσους "σατανικούς" τρόπους και αν εφεύρουν δεν πρόκειται να με πλήξουν. Η "νέα βόμβα μεγατόνων", όπως είναι ο πομπώδης τίτλος της ερώτησης των 25 βουλευτών, δεν είναι παρά ένας κουβάς λάσπης που επιστρέφει στους ίδιους και επιβεβαιώνει τον πολιτικό τους κατήφορο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή