ΠΑΣΟΚ: «O κ. Αλογοσκούφης ο πιο αποτυχημένος υπ. Οικονομικών της Μεταπολίτευσης»

Για «νέα Μαρία Αντουανέτα της ελληνικής πολιτικής» έκανε λόγο ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 18:49
UPD:18:57
A- A A+

Ως τον πιο αποτυχημένο υπουργό Οικονομικών της Μεταπολίτευσης χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τον Γ. Αλογοσκούφη, κατηγορώντας τον ότι «δεν μπορεί να κλείσει προϋπολογισμό και νομίζει ότι θα το κάνει μέσα από άλλη μια φοροαφαίμαξη».

«Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι η έμπρακτη απόδειξη της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και καταλόγισε στον υπουργό Οικονομίας ότι δεν ξέρει και δεν μπορεί να κάνει τη διάκριση μεταξύ φοροφυγάδων και τιμίων φορολογουμένων, φορολογώντας και τους δύο και με αποτέλεσμα όπως είπε, ένας τίμιος ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 10.000 ευρώ να πληρώνει από του χρόνου 1.000 ευρώ φόρο, και ένας επίσης τίμιος ελεύθερος επαγγελματίας με 100.000 ευρώ εισόδημα από του χρόνου να έχει 1.500 ευρώ λιγότερο φόρο.

Σχολιάζοντας αποστροφή του κ. Αλογοσκούφη, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου τον χαρακτήρισε «νέα Μαρία Αντουανέτα της ελληνικής πολιτικής», καθώς όπως εξήγησε, «λέει ό,τι είπε εκείνη για το παντεσπάνι, στους νέους των 700 ευρώ: Λυπάμαι πάρα πολύ, ας βρίσκατε μισθωτή εργασία και αφού δεν το καταφέρατε και κόβετε αποδείξεις με "μπλοκάκι" τότε θα σας φορολογήσω».

Όσο για την επικείμενη παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε: «Ακούμε και διαβάζουμε ότι ο πρωθυπουργός, που θα μεταβεί σε λίγες μέρες στην ΔΕΘ, θέλει να είναι χρήσιμος και όχι ευχάριστος. Πράγματι θα είναι χρήσιμος για ορισμένους. Για τα υψηλά εισοδήματα, γι' αυτούς που έχουν μερίσματα, γι' αυτούς που φοροδιαφεύγουν, γι' αυτούς που μπορούν να λυμαίνονται την αγορά ασύδοτοι».

«Εμείς -τόνισε- θα θέλαμε να είναι χρήσιμος για την κοινωνία και θα ήταν χρήσιμος αν είχε μια χρηστή διαχείριση της οικονομίας, αν βοηθούσε να γίνουν επενδύσεις και να βρεθούν θέσεις εργασίας. Τότε θα ήταν χρήσιμος. Ευχάριστος, δεν πειράζει. Ας μην είναι κανείς ευχάριστος. Χρήσιμος για την κοινωνία μπορεί να είναι;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή