Ετοιμος να μιλήσει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Αρ. Παυλίδης

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 19:36
A- A A+

Ετοιμος να μιλήσει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των εις βάρος του καταγγελιών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αριστοτέλης Παυλίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών και των μεταφορέων στην ακτοπλοΐα, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

«Κύριο θέμα στην αυγουστιάτικη θαλασσοταραχή, ήσαν οι μακροχρόνιοι διαγωνισμοί - πολλά λεφτά!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης και σημείωσε : «Καθαροί διαγωνισμοί. Κανείς δεν μπορεί να παρέμβει - ούτε σεις ούτε μεις. Δεν είναι μία εταιρεία στους διαγωνισμούς αλλά σαράντα και με τους δικηγόρους τους. Και δεν είναι αφελή τα μέλη των επιτροπών, να βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά για να κάνουν το καπρίτσιο του καθενός. ¶λλωστε είναι τόσο απλές οι διαδικασίες: διεθνείς μειοδοτικοί διαγωνισμοί με έλεγχο των προδιαγραφών των πλοίων».

Παράλληλα ο πρώην υπουργός εξέφρασε και το παράπονό του: «Ο πόλεμος στο Ιράκ καλύφθηκε 9 μέρες και εγώ 32. Αλλά ήρθα ενώπιον των συναδέλφων να μιλήσω - ούτε συνεντεύξεις, ούτε τηλεόραση».

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, έτυχε της ευμενούς αποδοχής των βουλευτών της Ν.Δ., ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης, περιορίστηκαν να αναγνωρίσουν σ’ αυτό επιμέρους θετικές ρυθμίσεις.

Απαντώντας στις επικρίσεις για καθυστέρηση στην κατάθεση του ν/σ, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Π. Καμμένος, εξήγησε: «Αν το φέρναμε το νομοσχέδιο τον Ιούνιο και προσπαθούσαμε μέσα σε 20 μέρες να το εφαρμόσουμε, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν θα καταφέρναμε τίποτα. Πρέπει να υπάρξει χρόνος. Πρέπει να αποδεχθούν και οι άνθρωποι της ακτοπλοΐας, κανόνες που αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των επιβατών - και τα δικά τους προφανώς, αλλά και των επιβατών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή