Η Αθήνα για την ανάμιξη τουρκικών ακταιωρών στη μεταφορά λαθρομεταναστών

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 14:26
UPD:15:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Η χώρα μας έχει προβεί σε όλα τα σχετικά διαβήματα, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, κληθείσα να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», σύμφωνα με το οποίο τουρκικές ακταιωροί μεταφέρουν λαθρομετανάστες στα ελληνικά ύδατα.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για ανάμιξη ακταιωρού της τούρκικης ακτοφυλακής στη μεταφορά λαθρομεταναστών, όπως αποτυπώνεται σε αδιάσειστα ντοκουμέντα που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», σημειώθηκε στις 19 Αυγούστου, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Κόρακα, στη Μυτιλήνη. Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος καταγράφηκε σε βίντεο και όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, δεν είναι το μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές αρχές και αποτυπώνεται εμπλοκή τούρκικης ακταιωρού σε μεταφορά μεταναστών.

«Υπάρχει μια συνεχής ενημέρωση, η οποία γίνεται προς όλους και προς την Ευρώπη και βεβαιώς διμερώς με την Τουρκία», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Έχουμε προχωρήσει σε όλα τα σχετικά διαβήματα. Η ενημέρωση θα συνεχίσει να υπάρχει όσο υπάρχει το πρόβλημα, το οποίο είναι τεράστιο και δεν είναι καινούργιο. Οι γνωρίζοντες τα διπλωματικά, το ξέρουν. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Θ. Ρουσόπουλος: Υπάρχουν προβλήματα, είναι σαφές

«Η επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών είναι μια διαδικασία που ακολουθείται στις περισσότερες περιπτώσεις ... Η επαναπροώθηση συμβαίνει και προς την Τουρκία. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλά και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, που είναι αρμόδιοι γι’αυτό το θέμα, γίνονται και με την Τουρκία. Ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, υπάρχουν. Αυτό είναι σαφές», σημείωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή