Ρουσόπουλος: Κανένα στοιχείο ουσίας από το ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 15:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

A- A A+

Στα περί αταξίας κατά την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συνατάγματος επανήλθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο ουσίας.

«Προκάλεσα, προσκάλεσα, την αξιωματική αντιπολίτευση να δώσει έστω ένα στοιχείο ουσίας και υπήρξε σιωπή. Κανένα στοιχείο ουσίας», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος και σημείωσε πως για να ήταν η διαδικασία διαβλητή, θα έπρεπε να υπάρχει συμμετοχή επτά προσώπων και του βουλευτή που ψήφισε.

«Είναι στο φάσμα της φαντασίας του ΠΑΣΟΚ μόνο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως ο βουλευτής κ. Αγοραστός δεν έχει κανένα λόγο να ζητήσει συγνώμη αφού η διαδικασία ήταν άψογη.

«Δεν υπήρξε απόπειρα ή δυνατότητα νόθευσης. Ως εκ τούτου αυτό που λέτε αναφέρεται στις εντυπώσεις με τις οποίες έπαιξε όντως το ΠΑΣΟΚ, εντυπώσεις, όμως, που κατέρρευσαν υπό το βάρος των στοιχείων. ¶λλο οι εντυπώσεις κι άλλο να υπάρχουν στοιχεία τόσο σημαντικά, τόσο δύσκολο να αμφισβητηθούν, τα οποία αποδεικνύουν ποια είναι η αλήθεια», επεσήμανε.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει δήλωση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης ¶ρη Σπηλιωτόπουλου ότι μπορεί να έχει δίκιο το ΠΑΣΟΚ για τη διαδικασία στη Βουλή κατά την επίμαχη ψηφοφορία, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως δεν διέγνωσε καμία αιχμή.

«Αυτό το οποίο αποτυπώθηκε στη δήλωση του συναδέλφου είναι ότι στη διάρκεια της ψηφοφορίας -δυστυχώς σε πολλές ψηφοφορίες στη Βουλή, αν όχι σε όλες, εδώ και πολλά χρόνια τώρα- παρατηρείται μία αταξία, όπως την ανέφερε και ο κ. Δ. Σιούφας», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διευκρίνισε: «Και δεν μιλάμε για την αταξία της διαδικασίας, αλλά για το ότι δεν υπάρχει τάξη συγκεκριμένη, ώστε να κάθεται ο κάθε βουλευτής στο έδρανό του».

Σε ό,τι αφορά τέλος, τη δήλωση της πρώην προέδρου της Βουλής, ¶ννας Μπενάκη - Ψαρούδα, για επανέλεγχο, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος υποστήριξε πως με άλλα λόγια αναφέρθηκε στο θέμα και ο πρόεδρος της Βουλής χθες, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να είναι διαβλητή αυτή η διαδικασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή