Ακης Γεροντόπουλος: «Δική μου ευθύνη η τροπολογία, λάθος μου που δεν ήλεγξα»

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 20:22
A- A A+

Νέο πολιτικο σάλο προκάλεσε τροπολογία του βουλευτή Έβρου της ΝΔ Κυριάκου Γεροντοπουλου που είχε καταθέσει στις 21 Ιουλίου σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ζητούσε να αποχαρακτηριστεί κατά παράβαση των κειμένων διατάξεων, έκταση 250 στρεμμάτων στην περιοχή Μετόχι Ξηροποτάμου της Χαλκιδικής που ανήκει στη Μονή Βατοπεδίου.

Η τροπολογία δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση κατά τη χθεσινή, επί των άρθρων, συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο αντιδράσεις υπήρξαν τόσο από βουλευτές της αντιπολίτευσης, όσο και από βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης.

Σε δήλωσή του για το θέμα της επίμαχης τροπολογίας, ο βουλευτής της ΝΔ ¶κης Γεροντόπουλος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για το περιεχόμενό της, καθώς όπως υποστηρίζει, δέχθηκε να την καταθέσει, χωρίς να εξετάσει προβλέψεις της, που αφορούσαν ανταλλαγές μοναστηριακών εκτάσεων στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον κ.Γεροντόπουλο, την τροπολογία τού επέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Χ.Κούρτης. Εκτός από την διευθέτηση ιδιοκτησιακής εκκρεμότητας που αφορούσε έκταση 23 στρεμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, η τροπολογία διευθετούσε και εκτάσεις στις περιοχές «Μεγάλα Λιβάδια και ¶γιος Πέτρος» του Κιλκίς και «Μετόχι Ξηροποτάμου» στην Χαλκιδική.

«Στις 24/7/2008 κατέθεσα την τροπολογία κατόπιν επισκέψεως στο γραφείο μου, κατοίκων της περιοχής Καλλιθέας Αλεξανδρουπόλεως, οι οποίοι με παραστατικά μου αποδείκνυαν το δίκαιο του αιτήματός τους (επισυνάπτω σχετικές αποφάσεις του πρώην Νομάρχη Έβρου και σημερινού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ντόλιου και του πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ και σημερινού Νομάρχη Έβρου κ. Ζαμπουνίδη). Μου ζήτησαν να υποβάλω την συγκεκριμένη τροπολογία στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λέγοντάς μου ότι τους καλύπτει απόλυτα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής της ΝΔ και καταλήγει:

«Η τροπολογία δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Θεωρώ ότι όφειλα -κάτι που δεν έκανα- να εξετάσω το θέμα για περιοχές εκτός του Νομού μου, που δεν γνωρίζω».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή