Αϊτή: 61 νεκροί από το πέρασμα του «Hanna»

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 07:17
A- A A+

Τον απολογισμό των θυμάτων από το πέρασμα των τυφώνων «Gustav» και «Hana» κάνουν οι αρχές στην Αϊτή. Σύμφωνα με τις τελευταίες ο «Hanna» προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 61 ανθρώπων σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και 22 στο λιμάνι Γκονάϊβες. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα νερά υποχωρούν και οι διασώστες φθάνουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Βρισκόμαστε σε πραγματικά ολέθρια κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρενέ Πρεβάλ που σχεδιάζει να έχει επείγουσες συνομιλίες με εκπροσώπους χωρών διεθνών χορηγών, στους οποίους θα απευθύνει έκκληση για βοήθεια.

«Συγκρινόμενoς με τον «Jeanne», o «Hanna» μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες ζημιές», είπε, αναφερόμενος σε μία καταιγίδα που "έπνιξε" στο νερό και στη λάσπη την Γκονάϊβες και άλλες περιοχές της βόρειας και βορειοδυτικής Αϊτής το Σεπτέμβριο του 2004, σκοτώνοντας περισσότερους από 3.000 ανθρώπους.

Δύο ημέρες μετά τις πλημμύρες, κάτοικοι της Γκονάϊβες παραμένουν αποκλεισμένοι στις στέγες των σπιτιών και η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τι απέγιναν όσοι βρίσκονταν σε νοσοκομεία ή σε φυλακές.

«Είναι πολλοί άνθρωποι στις στέγες και υπάρχουν φυλακισμένοι τους οποίους δεν μπορούμε να φρουρήσουμε», δήλωσε ο Πρεβάλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή