Σρι Λάνκα: 50 αντάρτες Ταμίλ σκότωσε ο στρατός

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 09:15
A- A A+

Τουλάχιστον 50 αντάρτες της αυτονομιστικής οργάνωσης Τίγρεις της μειονότητας των Ταμίλ και επτά άνδρες των ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν σε μάχες στο βόρειο τμήμα της Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας χθες Τετάρτη. Οι ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεση που έχουν εξαπολύσει για να ανακτήσουν τον έλεγχο των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών έως τα τέλη του έτους.

Μάχες αναφέρθηκαν στις περιοχές Κιλινότσι, Μουλαϊτίβου και Βαβουνίγια, περίπου 300 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Κολόμπο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

Πέραν των επτά στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι επτά αγνοούνται στην παράκτια περιοχή Νατσικούντα στην Κιλινότσι, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Αντάρτες Ταμίλ στην περιοχή υποστήριξαν ότι οι επτά αγνοούμενοι στρατιώτες είναι νεκροί και ότι έχουν τις σορούς τους. Δεν επιβεβαίωσαν τον κυβερνητικό απολογισμό όσον αφορά τις δικές τους απώλειες. Οι αντιμαχόμενες πλευρές τείνουν να υπερβάλλουν όσον αφορά τις απώλειες των αντιπάλων τους.

Ο στρατός ανακοίνωσε ακόμη ότι συνέλαβε 305 λιποτάκτες στρατιώτες, που παραπέμφθηκαν σε στρατοδικεία και καταδικάστηκαν σε ποινές από τρεις μήνες έως ένα χρόνο φυλάκισης.

Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα είχε ανακοινώσει την αμνήστευση όσων λιποτακτών επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Πάνω από 4.000 στρατιώτες επανήλθαν στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, όμως 6.000 και πλέον παραμένουν αδικαιολογήτως απόντες από τις θέσεις τους, σύμφωνα με το υπουργείο Αμύνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή