ΠΑΣΟΚ: Ερώτηση και κατάθεση αίτησης εγγράφων για το θέμα Βουλγαράκη

ΥΕΝ: «Νέο
Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 09:49
UPD:09:59
A- A A+

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, κατέθεσαν 26 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αποκάλυψη ότι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Βουλγαράκης, ήταν ιδιοκτήτης και άλλης εταιρείας ακινήτων κατά την περίοδο που ίσχυε το απόλυτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο.

Όπως επισημαίνουν, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας διατηρεί και άλλη εταιρεία ακινήτων, την Αστική Επέκταση ΕΠΕ, που σήμερα ανήκει σε αυτόν και τη σύζυγό του, το 2000 όμως που ιδρύθηκε, ανήκε στην υπεράκτια (offshore) εταιρεία υπό την επωνυμία Lentmar Holdings LTD (Limited) και την οποία εκπροσωπούσε τότε ο σημερινός υπουργός.

Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ διένειμε χθες σχετικό τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από όπου αποδεικνύεται ότι ο κ. Βουλγαράκης και η σύζυγός του, συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, συνέστησαν το 2000 την «Αστική Επέκταση» ΕΠΕ, την οποία διατηρούν μέχρι σήμερα. Από το ΦΕΚ προκύπτει επίσης ότι στις 2 Ιουλίου του 2008 η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου και τροποποίηση καταστατικού.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για μείζονα ηθικά και πολιτικά ζητήματα για τον υπουργό Ναυτιλίας, αλλά και για ζητήματα διαχείρισης και φορολογικής μεταχείρισης της περιουσίας του.

«Πέρα από την αναγκαία παρέμβαση όλων των αρμοδίων αρχών», καταλήγουν, «στοιχειώδες πολιτική αξιοπρέπεια επιβάλλει και την παρέμβαση της κυβέρνησης Καραμανλή, που υποτίθεται πως κόπτεται για τη διαφάνεια, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για το βάθος της υπόθεσης αυτής, τις συναλλαγές που έγιναν και τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες και εταιρείες που συναλλάχθηκαν με εταιρείες του υπουργού.

Με αφορμή την υπόθεση, ο κ. Βουλγαράκης δέχθηκε χθες τα «πυρά» τόσο του κυβερνητικού βουλευτή και πρώην υπουργού Π. Τατούλη, όσο και του αντιπροέδρου της Βουλής, Γ. Σούρλα, ο οποίος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε ότι «δεν ταιριάζει ο ρόλος του επιχειρηματία και του υπουργού, όχι μόνο για τον πολιτικό, αλλά και την οικογένειά του».

Η απάντηση Βουλγαράκη: «Νέο έπος συκοφαντίας και ψεύδους»

«Κατανοώ απολύτως το αδιέξοδο και το άγχος του κ. Καρχιμάκη που μόλις μια ημέρα μετά την κατάρρευση των αστήρικτων καταγγελιών του προσπαθεί να περισώσει να υπολείμματα της πολιτικής του αξιοπιστίας. Είναι φανερό ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και διακατέχεται από μεγάλο άγχος.

Πρώτα μίλησε για ασυμβίβαστο αλλά ο ισχυρισμός του γελοιοποιήθηκε, μετά είπε ότι η εξακολουθώ να ελέγχω την εταιρία που μεταβιβάσθηκε τον Απρίλιο του 2007 αλλά διαψεύσθηκε, στην συνέχεια ότι η εταιρία αυτή έχει τους ίδιους εταίρους με εκείνη που διαχειρίζεται την περιουσία της Μονής Βατοπεδίου αλλά και πάλι διαψεύσθηκε με ντοκουμέντα.

Τώρα ο κ. Καχριμάκης ανακάλυψε ένα νέο επικοινωνιακό εύρημα αναπαράγοντας στοιχεία από το "πόθεν έσχες" μου και αφορούν άλλη εταιρεία».

Τα παραπάνω ανέφερε σε χθεσινή του δήλωση ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας αποκρούοντας τις συκοφαντικές, όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ.

«Όσα "νέα στοιχεία" διαρρέει σήμερα (σ.σ. χθες) ο κ. Καρχιμάκης βρίσκονται στο "πόθεν έσχες" που καταθέτω στη Βουλή πολλά χρόνια πριν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ. Αυτό αποδεικνύει ότι λειτουργώ πάντα ( και όταν ήμουν στην αντιπολίτευση και τώρα στην κυβέρνηση) με πλήρη διαφάνεια», επισημαίνει ο κ. Βουλγαράκης και υπογραμμίζει:

«Δεν έκρυψα τίποτα και η αλήθεια λάμπει πάντα όση λάσπη κι αν της ρίξει ο κ. Καρχιμάκης και οι συνεργοί του σ΄ αυτό το νέο "έπος" της συκοφαντίας και του ψεύδους. Αρνούμαι να τον παρακολουθήσω περαιτέρω σ΄ αυτό τον κατήφορο. Ως εδώ.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή