Γ. Παπανδρέου: «Η χώρα χαντακώνεται»

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 10:47
UPD:11:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

«Η χώρα χαντακώνεται και πρέπει να το καταλάβουμε και εμείς και εσείς και όλοι» δήλωσε χθες βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου σε δείπνο που παρέθεσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα 34 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, εκφράζοντας την ανησυχία του για τον μέλλον της χώρας.

Αναφερόμενος στην καταγγελία του ΠΑΣΟΚ για την ψηφοφορία του Μαΐου στη Βουλή, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για οργανωμένη κομματικά πειθαρχημένη νοθεία και επισήμανε: «Δεν αμφισβητούμε το Σύνταγμα γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε εμείς φορέας της ανωμαλίας για την οποία είναι υπεύθυνη η ΝΔ».

Σε επισήμανση δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ που αποτελούν δριμείες επιθέσεις σε πολιτικά στελέχη του ίδιου του κόμματός τους, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οι βουλευτές κάτι παραπάνω θα ξέρουν και πρόσθεσε ότι όταν ένας βουλευτής πηγαίνει στην περιφέρειά του και ακούει «τα σχολιάνά του», αν έχει αξιοπρέπεια αναγκαστικά ξεσπά.

«Αξιοπρέπεια υπάρχει σε όλους τους χώρους. Αυτός που δεν έχει αξιοπρέπεια το "ράβει"» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές, επισημαίνοντας ότι εάν αυτές προηγηθούν των εθνικών εκλογών, θα αποκτήσουν εκ των πραγμάτων χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Τέλος, αναφερόμενος στο Κυπριακό, καταδίκασε τις παρεμβάσεις της Τουρκίας στην Κύπρο, με αρχή το 1974 όταν έγινε η εισβολή και η κατοχή του νησιού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή