Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το ντόπινγκ

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 17:17
A- A A+

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η τροπολογία ενάντια στο ντόπινγκ, προκειμένου να επισυναφθεί στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.

Η τροπολογία μεταξύ άλλων προβλέπει:

- Υποχρεωτική καταχώρηση στο δελτίο υγείας του αθλητή, κάθε σκευάσματος που χορηγείται σ’ αυτόν.

- Κήρυξη ως έκπτωτων, των μελών του ΔΣ, εκείνης της αθλητικής Ομοσπονδίας, της οποίας οι αθλητές θα αποδειχθεί ότι έχουν λάβει απαγορευμένες ουσίες βάσει σχεδίου.

- Φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ, σε όποιον χορηγεί απαγορευμένες ουσίες σε αθλητές, ενώ επιβάλλεται στον καταδικασθέντα και απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος σχετικού με τον αθλητισμό.

- Φυλάκιση μέχρι 2 ετών ή χρηματική ποινή τουλάχιστον 5000 ευρώ στον αθλητή που κατέχει απαγορευμένες ουσίες, ή υλικό που δεν έχει καταχωρηθεί στο δελτίο υγείας του.

- Φυλάκιση τουλάχιστον 10 ετών, σε όποιον χορηγεί απαγορευμένες ουσίες σε ανήλικους.

- Φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών για όποιον παρακωλύει τους αρμόδιους - για έλεγχο ντόπινγκ φορείς.

- Έλεγχο των σχολικών πρωταθλημάτων οιασδήποτε κατηγορίας, από τον Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Επίσης μειώνονται και τα προνόμια των αθλητών, αφού στο εξής οικονομικής επιβράβευσης θα χαίρουν μόνο όσοι αθλητές κατακτούν την 1η έως 3η θέση σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς αγώνες (αντί της 1ης μέχρι και 8ης θέσης, που ίσχυε μέχρι σήμερα), καθώς και όσοι επιτυγχάνουν ή ισοφαρίζουν παγκόσμιες ή ευρωπαϊκές επιδόσεις.

Δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο θα έχουν μονάχα οι Ολυμπιονίκες (χρυσού, αργυρού, ή χάλκινου μεταλίου), ενώ καθορίζονται και ποσοστά μοριοδότησης για την είσοδο των διακριθέντων αθλητών στα ΤΕΦΑΑ, ή άλλη σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις