Αϊτή: Στα κατάσταση εκτάκτου ανθρωπιστικής ανάγκης η Γκονάϊβ

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 07:03
A- A A+

Η Γερουσία της Αϊτής ψήφισε χθες, Πέμπτη, το βράδυ απόφαση με την οποία ζητείται από την κυβέρνηση να κηρύξει τη πόλη Γκονάϊβ σε κατάσταση εκτάκτου ανθρωπιστικής ανάγκης, μετά το πέρασμα του φονικού τυφώνα «Hanna»Χάνα, έγινε γνωστό από το αϊτινό κοινοβούλιο.

Η απόφαση που ψηφίστηκε από 16 γερουσιαστές, επί συνόλου 17, με μια αποχή, υποβλήθηκε από τον γερουσιαστή Γιούρι Λατορτί που εκλέγεται στην πόλη Γκονάiβ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 152 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρένς, μετά από επίσκεψη που έκανε στην περιοχή.

«Επί δυο ημέρες, ανακάλυψα στην Γκονάϊβ μια καταστροφική κατάσταση», δήλωσε ένας βουλευτής που υποστήριξε την απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό 136 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αϊτή, τα περισσότερα στην Γκονάϊβ, που έχει πλημμυρίσει τελείως μετά το πέρασμα του τυφώνα.

«Γνωρίζω ότι κατά την εποχή των τυφώνων η χώρα μας πλήττεται σε αυτές τις δυο επαρχίες, όμως η κατάσταση στην Γκονάϊβ είναι πραγματικά ειδική, διότι τώρα υπάρχουν περίπου 200.000 άνθρωποι που δεν έχουν φάει τίποτα εδώ και τρεις ημέρες», τόνισε τέλος ο ίδιος βουλευτής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή