Γερμανία: Στηρίζει την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε.

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 10:08
A- A A+

Η Γερμανία θα στηρίξει την ενταξιακή πορεία της Σερβίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, συμπεριλαμβανομένων και των προσπαθειών για «ξεπάγωμα» της Ενδιάμεσης Συμφωνίας μεταξύ του Βελιγραδίου και των Βρυξελλών, δήλωσε ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας Βούκ Γέρεμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε, χθες, στο Βερολίνο, με τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Στάϊνμαγερ.

«Το μέλλον της Σερβίας είναι στην Ευρώπη» είπε από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Σερβία θα κάνει σύντομα ακόμη περισσότερα βήματα προόδου προς την «ευρωπαϊκή οικογένεια».

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι οι επόμενοι έξι μήνες είναι κρίσιμοι για την πορεία της χώρας του προς την Ε.Ε. και σημείωσε πως το Βελιγράδι βασίζεται στην πλήρη στήριξη της Γερμανίας αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, παρά τη γερμανική στήριξη στο θέμα της ένταξης της Σερβίας στην Ε.Ε., παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Κοσόβου. «Εξέφρασα τη βαθειά μου λύπη για το γεγονός ότι η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την παράνομα ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου», τόνισε ο κ. Γέρεμιτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή