Μ. Καρχιμάκης: Πρόκληση για την ελληνική κοινωνία ο κ. Βουλγαράκης

«Αν όλοι οι Έλληνες έκαναν ό,τι ο υπουργός, η εθνική μας οικονομία θα είχε καταρρεύσει»
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 11:23
A- A A+

«Όλοι οι Έλληνες πολίτες προσπαθούν να διασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους. Και δυσκολεύονται ιδιαίτερα λόγω της αποτυχημένης και αδιαφανούς οικονομικής διαχείρισης της Κυβέρνησης Καραμανλή. Αν, όμως, όλοι οι Έλληνες πολίτες έκαναν αυτό που με ευκολία παραδέχεται ο κ. υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, διαχειρίζονταν, δηλαδή, την οικογενειακή περιουσία τους μέσω υπεράκτιων (offshore) εταιρειών, εταιρειών συνδεδεμένων στις συνειδήσεις όλων με μεθοδεύσεις φοροαποφυγής, που τελικά πληρώνει η πλειοψηφία των άδικα βαριά φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών, τότε η εθνική μας οικονομία θα είχε καταρρεύσει».

Αυτό απαντά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Βουλγαράκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/05/1559274.htm , κατηγορώντας τον ότι μηχανεύεται νέους τρόπους προκειμένου να αποφύγει τον θεμιτό και τεκμηριωμένο Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, χωρίς να διστάζει να εμπλέξει ακόμα και τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας κινείται έξω από κάθε έννοια πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας και αποτελεί πρόκληση για την ελληνική κοινωνία, υπογραμμίζει ο κ. Καρχιμάκης, και τον καλεί να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών: «Ας μην διαμαρτύρεται πως καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Αν δεν είχε ακολουθήσει την οδό των offshore και είχε διαχειριστεί επώνυμα την περιουσία του, τότε θα του ήταν πολύ εύκολο να αποδείξει και τι είναι και τι δεν είναι», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή