Αρχισε η δίκη για το φόνο του Μ. Φιλόπουλου

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 15:15
UPD:16:42
A- A A+

Αρχισε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για το φόνο του Μιχάλη Φιλόπουλου κατά την άγρια συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Λαυρίου, στις 29 Μαρτίου του 2007.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι 27 άτομα, εκ των οποίων οι 26 είναι οπαδοί του Ολυμπιακού και ένας του Παναθηναϊκού. Εννέα εξ αυτών βαρύνονται για το θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού Φιλόπουλου. Οι τρεις από τους κατηγορούμενους είναι προφυλακισμένοι.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και προμήθειας εκρηκτικών υλών.

Η δίκη ξεκίνησε με τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φιλόπουλου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και όσους βαρύνονται με αυτό και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε από το δικαστήριο να μην κάνει δεκτή την πολιτική αγωγή σε ό,τι αφορά το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ένας εκ των συνηγόρων ζήτησε αναβολή της δίκης προκειμένου να εκδοθεί απόφαση του Αρείου Πάγου σε αίτηση αναίρεσης κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος που έχει υποβάλει για λογαριασμό του εντολέα του, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν βρισκόταν στον τόπο των επεισοδίων.

Τα αιτήματα και οι ενστάσεις για τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου δημιούργησαν προς στιγμή ένταση, ενώ ανάλογο κλίμα επικράτησε και εκτός της δικαστικής αίθουσας, καθώς κάποια στιγμή, ορισμένοι από τους κατηγορούμενους βγήκαν στον προαύλιο χώρο και έγιναν αντιληπτοί από περίπου 30 οπαδούς του Παναθηναϊκού που είχαν συγκεντρωθεί εκτός δικαστηρίου. Με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων τα πράγματα ηρέμησαν.

Ο εισαγγελέας ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο προκειμένου να τοποθετηθεί επί του ζητήματος της παράστασης της πολιτικής αγωγής για το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Με το τέλος της σημερινής διαδικασίας ο πατέρας του θύματος κ. Ανδρέας Φιλόπουλος δήλωσε: "Περιμένω από τη Δικαιοσύνη να δικαιωθεί ο Μιχάλης που χάθηκε τόσο ξαφνικά από την αγκαλιά της οικογένειάς μας και να δικαιωθούμε και εμείς. Ολο αυτό το διάστημα κανένας από τους κατηγορουμένους δεν μας ζήτησε συγνώμη".

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις