ΠΑΣΟΚ: Παταγώδης αποτυχία η «επιχείρηση πειθούς» του κ. Βουλγαράκη

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 16:28
A- A A+

«Παταγώδη αποτυχία» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, την «επιχείρηση πειθούς» του Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος όπως παρατήρησε, «προσπάθησε να εξηγήσει σε έξι τηλεοπτικούς σταθμούς, πράγματα που δεν εξηγούνται».

«Τα ηθικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά -επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου- όπως και το γεγονός ότι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης ξεχνούν την αποστολή τους και ασχολούνται με μπίζνες ή με εξεύρεση τρόπων για να μην πληρώσουν φόρους, που πληρώνουν οι απλοί Έλληνες πολίτες».

Όσο για την παραίτηση του προέδρου του ΝΑΤ (και στενού συνεργάτη του κ. Βουλγαράκη), ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι ήταν «το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει», σημειώνοντας ότι «η οποία παραίτηση ήλθε μάλλον αργά». Παράλληλα επέρριψε στον πρωθυπουργό τις ευθύνες «τόσο για το θέμα με τον κ. Βουλγαράκη, όσο και για εκείνο με τον υπουργό Επικρατείας».

Κληθείς να σχολιάσει τις απαντήσεις του κ.Βουλγαράκη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με την πολιτική πρέπει να θέτουν στον εαυτό τους και ορισμένα άλλα κριτήρια, πέραν εκείνου της νομιμότητας, το οποίο -όπως είπε- δεν θα εξετάσει αλλά, θα αφήσει να το κάνουν άλλοι. «Ένα από τα κριτήρια αυτά -πρόσθεσε- είναι να δίνουμε το παράδειγμα στους πολίτες, οι οποίοι όταν ακούν ένα υπουργό να λέει ότι έκανε κάποιες κινήσεις για να αποφύγει την φορολογία, γιατί αυτό ήταν λειτουργικά σωστό, ένας πολίτης που έχει επίσης 4 ή 5 παιδιά και δεν έχει την οικονομική επιφάνεια του κ. Βουλγαράκη και θέλει να τους αφήσει ένα ακίνητο, θα αναρωτιέται αν αυτός είναι το κορόιδο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή