Ενταση και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2008 19:49
UPD:07/09/2008 09:11
A- A A+

Ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε βόμβες μολότοφ και προκάλεσε ζημιές σε πέντε καταστήματα κι ένα υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Αγίας Σοφίας. Ένταση προκλήθηκε και όταν περνούσε με την πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ το μπλοκ των αστυνομικών διαδηλωτών στην Καμάρα. Αντιεξουσιαστές τους αποδοκίμασαν, πέταξαν αντικείμενα εναντίον τους και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Τρία συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με διοργανωτές συνδικάτα και άλλους φορείς που διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης.

Στο άγαλμα του Βενιζέλου έγινε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην οποία μίλησαν οι πρόεδροι των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων Γιάννης Παναγόπουλος και Σπύρος Παπασπύρος, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Νίκος Γιαννόπουλος, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΘ Ηλίας Περπερίδης και ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γονιωτάκης.

« Ο προϋπολογισμός, για τον οποίο πέρυσι ο κ. Καραμανλής έκανε εκλογές, έχει καταρρεύσει. Ο λαός είναι αγανακτισμένος από την πολιτική που ασκείται, λέει φτάνει πια και οι πολιτικές που δεν διορθώνονται ανατρέπονται», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

«Η μαζικότητα και η δυναμική του συλλαλητηρίου είναι η απάντηση στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Κώστας Πουπάκης είπε ότι η παράταξη συμμετείχε και φέτος στο συλλαλητήριο, στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο των εργαζομένων.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε πως η πολιτική της κυβέρνησης έφτασε τα πράγματα στο «ως εδώ και μη παρέκει».

Ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα προβλήματα των αγροτών.

Το ΠΑΣΟΚ στο συλλαλητήριο εκπροσωπήθηκε από αντιπροσωπεία βουλευτών με επικεφαλής τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννη Ραγκούση.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής «είναι παντελώς αδύναμος και ανίκανος να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Έχει χάσει τον λόγο της ύπαρξης του στην πρωθυπουργία».

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο» και κάλεσε τη γενιά των 700 ευρώ από γενιά υποταγής να γίνει γενιά ανατροπής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή