Κούβα: Στις ανατολικές ακτές έφθασε ο κυκλώνας «Ike»

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 07:08
A- A A+

Τις ανατολικές ακτές της Κούβας έπληξε στις 4 π.μ. ώρα Ελλάδας ο κυκλώνας «Ike» διασχίζοντας προς τα δυτικά τη χώρα η οποία έχει τεθεί σε ύψιστο βαθμό επιφυλακής, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας της Κούβας (Insmet).

«Το μάτι του κυκλώνα έφθασε στην ξηρά γύρω στις 21:00 της Κυριακής τοπική ώρα (04:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) στην Πούντα Λουκρέσια», στην ανατολική επαρχία Ολγκίν, με ανέμους 195 χλμ. την ώρα, δήλωσε στην τηλεόραση ο Χοσέ Ρουμπιέρα, διευθυντής του Insmet.

Αφού πέρασε από τις Μπαχάμες και προκάλεσε το θάνατο 47 ανθρώπων στην Αϊτή, ο «Ike» άρχισε να διασχίζει από ανατολικά προς δυτικά το νησί της Κούβας, το οποίο θα εγκαταλείψει την Τρίτη, στα περίχωρα της Αβάνας (δυτικά) ή του παραθαλάσσιου θερέτρου Βεραδέρο, 140 χλμ. ανατολικότερα, με κατεύθυνση τον Κόλπο του Μεξικού και τις πετρελαιοπηγές του, σύμφωνα με το Insmet.

Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κεντρικές και ανατολικές επαρχίες της Κούβας εξ αιτίας του κυκλώνα που βρίσκεται στην Κατηγορία 3 της κλίμακας Saffir-Simpson των 5 Κατηγοριών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή