ΣΥΡΙΖΑ: «Το 4,7% του πληθωρισμού αποτελεί κόλαφο για τον Κ. Καραμανλή»

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 16:21
A- A A+

«Η είδηση της διατήρησης και αυτού του επίπλαστου πληθωρισμού, που ανακοινώνει η ΕΣΥΕ, στα πανύψηλα επίπεδα του 4,7% τον Αύγουστο, παρά τις θερινές εκπτώσεις και την κάμψη των διεθνών τιμών πετρελαίου, αποτελεί "κόλαφο" για τον κ. Κ. Καραμανλή και τα όσα καθησυχαστικά μας είπε για την πορεία της οικονομίας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΣΥΕ για τον πληθωρισμό του Αυγούστου και πρόσθεσε: «Μετά την κατάρρευση του προϋπολογισμού και τόσα άλλα δυσμενή για την οικονομία, έρχεται ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός και ακόμα περισσότερο η καλπάζουσα ακρίβεια, η οποία θα ενισχυθεί από την εξαγγελθείσα φοροεπιδρομή, να καταδείξουν την πλήρη και παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής και των συναινετικών νεοφιλελεύθερων δογμάτων».

Μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί ως τροχονόμος των αυξήσεων στις αγορές και ως εμπρηστής των ανατιμήσεων στις κοινωφελείς υπηρεσίες» θέτοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δηλώσεις του Χρήστου Φώλια «για νέα χαράτσια από την καταρρέουσα ΔΕΗ, στο όνομα του δήθεν κοινωνικού τιμολογίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή