Γεωργία: Διάσκεψη για την ανοικοδόμηση με τη στήριξη της Ε.Ε.

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 07:05
A- A A+

Οποιαδήποτε λύση στη ρωσο-γεωργιανή κρίση πρέπει να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, επανέλαβε σήμερα στην Τιφλίδα ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Μια σύνοδος κορυφής για την ανοικοδόμηση της Γεωργίας μετά τη ρωσο-γεωργιανή σύγκρουση θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στην Τιφλίδα παρουσία του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσε ο Σαακασβίλι.

"Μια διάσκεψη κορυφής θα διεξαχθεί εδώ τον Οκτώβριο με τη συμμετοχή κυρίως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας", δήλωσε ο Σαακασβίλι σε συνέντευξη Τύπου υπογραμμίζοντας ότι έχει επίσης την "κατ' αρχήν συμφωνία" της καγκελαρίου της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

"Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Γεωργία και θα προετοιμάσουμε μια συνάντηση στη Γεωργία των κυριότερων χωρών που θέλουν να στηρίξουν τη Γεωργία στην οικονομική της ανάκαμψη. Η συνάντηση αυτή θα προηγηθεί μιας διάσκεψης για την κινητοποίηση όλων των δωρητών", διευκρίνισε ο προεδρεύων της ΕΕ Νικολά Σαρκοζί.

Η Ε.Ε., υπό την προεδρία της Γαλλίας το τρέχον εξάμηνο, δεσμεύτηκε κατά την έκτακτη σύνοδό της την 1η Σεπτεμβρίου να διοργανώσει "σύντομα" μια διάσκεψη δωρητών για την ανοικοδόμηση της Γεωργίας. Η Ε.Ε. αποφάσισε επίσης να "ενισχύσει τη σχέση της με τη Γεωργία" μακροπρόθεσμα, κυρίως με διευκολύνσεις στη θεώρηση των διαβατηρίων και με "ενδεχόμενη δημιουργία ζώνης ελευθέρων συναλλαγών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή