Β. Κορέα: Σοβαρά άρρωστος ο ηγέτης της χώρας

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα σε εφημερίδα της Ν. Κορέας
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 07:06
A- A A+

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ιλ, κατέρρευσε τον περασμένο μήνα, φέρεται να δήλωσε ένας Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος από το Πεκίνο, την ώρα που οι αναλυτές διερωτώνται εάν θα εμφανιστεί στους εορτασμούς για την εθνική γιορτή της χώρας, σήμερα Τρίτη.

Ο 66χρονος Κιμ είναι υπέρβαρος και πάσχει από χρόνια νοσήματα όπως διαβήτη και καρδιά. Στη Νότια Κορέα κυκλοφορούν κατά καιρούς διάφορες φήμες για την υγεία του, αλλά η κατάστασή του είναι ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά του κράτους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Chosun Ilbo, ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος που υπηρετεί στην πρεσβεία της χώρας στο Πεκίνο είπε ότι ο Κιμ Γιονγκ-ιλ "κατέρρευσε στις 22 Αυγούστου". Την περασμένη εβδομάδα η ίδια εφημερίδα έγραψε ότι πέντε Κινέζοι γιατροί βρίσκονται στην Πιονγιάνγκ από τα τέλη Αυγούστου για να περιθάλψουν έναν υψηλόβαθμο Βορειοκορεάτη αξιωματούχο, πιθανότατα τον Κιμ.

Σήμερα η Βόρεια Κορέα γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυση του κομουνιστικού κράτους, με μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική πλατεία της Πιονγιάνγκ. Ο Κιμ Γιονγκ-ιλ έχει στο παρελθόν παραστεί σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή