Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 09:55
UPD:09:57
A- A A+

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ενώ οι προσπάθειες δυσχεραίνονται από τα δύσβατα εδάφη.

Έλατα και οξιές συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, προχθές το μεσημέρι, στο όρος Μπέλες στο Κιλκίς. Στο σημείο, που είναι δύσβατο, επιχειρεί πεζοπόρο τμήμα 38 πυροσβεστών, αποτελούμενο και από δύναμη της ΕΜΑΚ (17 πυροσβέστες).

Δασική έκταση καίνε εστίες φωτιάς που βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές «Παπράνιτσα» και «Κίτκα» στο δημοτικό διαμέρισμα Προμάχων στην Αριδαία Πέλλας.

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε, προχθές το απόγευμα, στο Ανταρτικό του δήμου Πρεσπών Φλώρινας, καίγοντας δασική και χορτολιβαδική έκταση. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα αποτελούμενα από 30 άτομα.

Τριακόσια στρέμματα δασικής έκτασης αποτέφρωσε προτού τεθεί υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ιεροπηγή Καστοριάς, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Yπό μερικό έλεγχο τέθηκε, επίσης, και η έρπουσα φωτιά στην τοποθεσία Ποιμενικό του δήμου Βιτσίου, αφού νωρίτερα έκαψε εφτά στρέμματα δασικής έκτασης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή