Σερβία: Δική του κοινοβουλευτική ομάδα συγκρότησε ο Νίκολιτς

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 09:55
A- A A+

Στη συγκρότηση της δικής του κοινοβουλευτικής ομάδας εντός του σερβικού κοινοβουλίου προχώρησε ο πρώην αντιπρόεδρος του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή από όλα τα αξιώματα του κόμματος.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, που φέρει την ονομασία "Napred Srbijo" αριθμεί 11 μέλη, όλοι πρώην βουλευτές του SRS. Πρόκειται για τους - εκτός του Νίκολιτς - Μπόζινταρ Τζέλιτς, Γκόικο Ράντιτς, Μϊλετα Ποσκούριτσα, Ντόμπρισλαβ Πρέλιτς-Ντόκι, Ότο Κις Μάρτον, Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, Γιοργκοβάνκα Ταμπάκοβιτς, Μίτσο Ρόγκοβιτς, Βούτσετα Τόσκοβιτς και Ζόραν Μπάμπιτς.

Λίγο πριν γίνει γνωστή η είδηση του σχηματισμού της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ. Νίκολιτς είχε δηλώσει πως θα αποφασίσει για το πολιτικό του μέλλον τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Διευκρίνισε δε ότι παραιτήθηκε από όλα τα αξιώματα που κατείχε στο SRS, δηλαδή αυτό του αντιπροέδρου και του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, επειδή δεν ανέχεται όπως είπε τον εξευτελισμό από κανέναν.

Είπε ακόμη ότι την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκε για την εντολή του αρχηγού του SRS, Βόισλαβ Σέσελι, να μην ψηφιστεί από το κόμμα η επικύρωση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης στη βουλή, μόλις 15 λεπτά αφότου ο ίδιος είχε πει δημόσια ότι το SRS θα στηρίξει τη συμφωνία.

"Με τον τρόπο που συμπεριφέρεται τώρα το SRS, εγώ δεν αναγνωρίζω το κόμμα που βοήθησα να ανυψωθεί", ανεφέρε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκολιτς, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε πει πως το πρώην πλέον κόμμα του θα στήριζε τη συμφωνία με την Ε.Ε., καθώς είχε λάβει τη διαβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι την ίδια ημέρα θα ψηφιζόταν από τη βουλή διακήρυξη για το Κόσοβο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή