Διάλογο φορέων για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

ΠΑΣΟΚ: Με αρκετά χρόνια καθυστέρηση ο πρωθυπουργός υιοθέτησε την πρότασή μας
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 14:05
A- A A+

Την ανάγκη να ανοίξει σύντομα ένας διάλογος μεταξύ των φορέων της Θεσσαλονίκης, ώστε να διατυπωθεί μία ενιαία πρόταση για να κατατεθεί στην κυβέρνηση σχετικά με τη μεταφορά της Διεθνούς Εκθέσεως, εκτός του κέντρου της πόλης, και τη μετατροπή του χώρου σε μητροπολιτικό πάρκο, επεσήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

«Εάν συζητήσουμε σοβαρά και συντονισμένα, σε 2 - 3 μήνες μπορούμε να καταλήξουμε σε μία συγκεκριμένη πρόταση, ώστε στη συνέχεια η ευθύνη να ανήκει στην κυβέρνηση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κ.Παπαγεωργόπουλος.

Ο δήμαρχος εκτίμησε πως ο καλύτερος χώρος για τη ΔΕΘ είναι οι Λαχανόκηποι, μία περιοχή με πολλά πλεονεκτήματα (λιμάνι, σιδηροδρομικός σταθμός, εθνική οδός, Εγνατία οδός κ.α.), τονίζοντας παράλληλα πως είναι ευκαιρία να ενισχυθεί και η δυτική πλευρά της πόλης.

Εξάλλου, αναφερόμενος στη διοργάνωση της 73ης ΔΕΘ, ο κ.Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για σημαντικό οικονομικό «πυλώνα» με συνεχή ανοδική πορεία.

Εστω και με καθυστέρηση ο πρωθυπουργός υιοθέτησε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ

«Έστω και με αρκετά χρόνια καθυστέρηση, ο κ. Καραμανλής υιοθέτησε την πρόταση, που από το 1999 κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος και στα δυτικά της πόλης και για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο της σημερινής ΔΕΘ, παρατήρησε από την πλευρά του ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης και σημείωσε:

«Γνωρίζει όμως πολύ καλά πως τα στελέχη του κόμματός του και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν αυτοί, που λυσσαλέα αντιτάχθηκαν σε αυτήν την επιλογή. Μάλιστα, πριν από δύο χρόνια, η κυβέρνηση, με πρωταγωνιστή τον κ. Αλογοσκούφη, είχε ανακοινώσει ότι θα εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στον σημερινό χώρο και ότι θα είναι το πρώτο ΣΔΙΤ, δηλαδή, θα έδιναν την έκθεση σε ιδιώτη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή