Π. Δούκας: «Δεν είναι δική μου δουλειά να ανταλλάσσω κτήματα με Μονές»

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 14:31
A- A A+

«Δεν είναι δική μου δουλειά να ανταλλάσσω κτήματα με Μονές», δήλωσε ο υφυπουργός εξωτερικών Πέτρος Δούκας στο ρ/σ Real FM, απαντώντας σε ερώτηση για τις ανταλλαγές εδαφικών εκτάσεων που εφέροντο ως ιδιοκτησία της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, με εκτάσεις και ακίνητα του Δημοσίου.

«Δεν έχω υπογράψει ούτε μία σπιθαμή, ίντσας ελληνικής γης να ανταλλαγεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι το αίτημα για ανταλλαγή ήταν του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης, έκρινε ότι, επειδή υπήρχαν μεγάλες πιέσεις στην περιοχή της Βιστωνίδας από αγρότες, ψαράδες κλπ, ότι μπορούσε να ανταλλάξει κάποια δικά του κτήματα με την περιοχή της Βιστωνίδας. Σ΄ αυτή την υπόθεση ζήτησα από την Κτηματική εταιρία του Δημοσίου, ως αρμόδιο όργανο... Ζητήσανε, λοιπόν από το Υπουργείο Ανάπτυξης να ελέγξει την διαδικασία...»

«Μπορεί και να υπάρχει, αλλά θα φανεί από την έρευνα», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών σε ερώτηση για την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «από την πρώτη ματιά που έχουμε ρίξει δεν βλέπω, αυτό το πράγμα ότι έγινε κάποιος δόλος, κάποιος συνειδητά προσπάθησε να εξαπατήσει το δημόσιο για να ωφεληθεί είτε κάποιος τρίτος είτε για να βάλει κάποιο φακελάκι στην τσέπη», συμφωνώντας με την τοποθέτηση Σανιδά και υπογράμμισε:

«Το θέμα είναι εάν και οι τιμολογήσεις ήταν σωστές. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να εξεταστεί με την δέουσα αυστηρότητα, για να μην πω σκληρότητα.» ... «να τσεκάρουμε και την τελευταία πράξη που έχει γίνει και τα θέματα ακυρότητας που έχει θέσει ο κύριος Σανιδάς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή