Εναρξη διαδικασιών για ψηφιακές άδειες στα περιφερειακά και τοπικά κανάλια

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 15:55
A- A A+

Την έναρξη των διαδικασιών για την αδειοδότηση των περιφερειακών και τοπικών τηλεοπτικών σταθμών για εκπομπές με το νέο σύστημα της επίγειας ψηφιακής τεχνολογίας από την 1η Νοεμβρίου και μετά, ανακοίνωσε σήμερα το ΕΣΡ.

Ειδικότερα όπως ανέφερε πριν από λίγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της αρχής Ιωάννης Λασκαρίδης, κατ’ εφαρμογή των όσων ορίζει ο ν.3592/07, το Συμβούλιο προχώρησε στην σύσταση ειδικού Κλιμακίου για την «Εξέταση των Αιτήσεων Χορήγησης Συχνοτήτων Ψηφιακής Εκπομπής Προγράμματος Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφερειακής και Τοπικής Εμβέλειας».

Στο Κλιμάκιο συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος Νέστωρ Κουράκης ως προεδρεύων και τα μέλη Εύη Δεμίρη, Ίρις Αυδή και Κωσταντίνος Αποστολάς. Ειδικοί Επιστήμονες του Κλιμακίου ορίστηκαν οι νομιοί Αλέξανδρος Οικονόμου, Χρυσούλα Τσίγκου, και Γεώργιος Αναγνωσταράς.

Το Κλιμάκιο θα καθορίσει ποιοι και πόσοι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, θα εκπέμψουν ψηφιακά το αναλογικό τους πρόγραμμα στο στάδιο της πιλοτικής εκπομπής (βάσει του κριτηρίου της προγραμματικής πληρότητας) και από ποιες συχνότητες. Την προσεχή Πέμπτη το Κλιμάκιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά με θέμα το ενδεχόμενο προσδιορισμού καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής και εξέτασης των σχετικών αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους.

Σ.Ι.

Προτεινόμενα για εσάς