Ικανοποίηση WADA για το ν/σ κατά του ντόπινγκ

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 16:41
A- A A+

Το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, που συζητείται από σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA), Ρούνι Αντερσεν, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη και την πρόεδρο του ΕΣΚΑΝ, Χαρά Σπηλιοπούλου, στο υφυπουργείο Αθλητισμού.

Ο κ.Αντερσεν εξέφρασε τις ικανοποίησή του για το νομοσχέδιο, καθώς όπως είπε, με αυτό ενδυναμώνεται το θεσμικό πλαίσιο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και γίνεται το πιο αποτελεσματικό παγκοσμίως.

Γιάννης Ιωαννίδης: Θέλουμε καθαρά μετάλλια

Γιάννης Ιωαννίδης: Θέλουμε καθαρά μετάλλια

Από την πλευρά του ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε: «Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων βρέθηκε ένα δείγμα ντόπινγκ στην ελληνική αποστολή κι αυτό εκτός Πεκίνου. Παράλληλα, άλλες χώρες έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και τους αφαιρούνται ακόμη μετάλλια. Επομένως, δεν μπορεί να μιλάει κανείς για την Ελλάδα».

Οπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο κ.Αντερσεν έδωσε συγχαρητήρια στο ΕΣΚΑΝ για το έργο που επιτελεί, αφού οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ελλάδας πήγαν καθαροί στο Πεκίνο. «Η Πολιτεία -τόνισε- θέλει πάνω απ΄ όλα καθαρά μετάλλια».

Ο γενικός διευθυντής, που ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία του ΕΣΚΑΝ, πρόκειται να αναχωρήσει αύριο για την Κοπεγχάγη, όπου θα παραστεί σε μίτινγκ του WADA.

ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις