Εγκεφαλικό ο ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ

Σύμφωνα με τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 17:53
A- A A+

Εγκεφαλικό φέρεται να υπέστη ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με αξιωματούχο δυτικής υπηρεσίας πληροφορίων.

«Απ' ό,τι φαίνεται ο Κιμ Γιονγκ Ιλ αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, πιθανότατα εγκεφαλικό» δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ωστόσο όπως είπε, δεν υπάρχουν ενδείξεις κυβερνητικών αλλαγών, ενώ κάθε προσπάθεια να προσδιοριστεί κατά πόσο ο Κιμ είναι ακόμα ικανός να κυβερνήσει, θα ήταν κατά μεγάλο ποσοστό απλή εικασία.

Τις φήμες ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι σοβαρά άρρωστος πυροδότησε η απουσία του από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 60ή επέτειο ίδρυσης της χώρας του.

Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη νοτιοκορεατική εφημερίδα Chosun Ilbo η οποία επικαλείται νοτιοκορεατική διπλωματική πηγή στο Πεκίνο, ο ηλικίας 66 ετών Κιμ κατέρρευσε τον περασμένο μήνα.

Ο Κιμ είναι υπέρβαρος και πάσχει από χρόνια νοσήματα όπως διαβήτη και καρδιακή ανεπάρκεια. Στη Νότια Κορέα κυκλοφορούν κατά καιρούς διάφορες φήμες για την υγεία του, αλλά η κατάστασή του είναι ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά του κράτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή