Βουλή: Αρχισε η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 18:10
UPD:18:16
A- A A+

Αρχισε στο Γ΄ θερινό τμήμα της Βουλής η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε νωρίτερα ότι το φορολογικό νομοσχέδιο επιβαρύνει εκατομμύρια πολίτες είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν ίδια φορολογική πολιτική και έδωσε τρία παραδείγματα για να στηρίξει τη θέση του.

Αναφέρθηκε στην κατάργηση του αφορολογήτου και διατύπωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν διανοήθηκε ποτέ να φορολογήσει εισοδήματα τα οποία κινούνται κάτω από το όριο της φτώχειας, κάτι το οποίο κάνει η κυβέρνηση φορολογώντας εισοδήματα, που κινούνται στο όριο της φτώχειας. Το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει δέσμευση επαναφοράς του αφορολογήτου».

Ανέφερε, επίσης, ότι «δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που μείωσε τη φορολογία στα μερίσματα, κατά δέκα μονάδες, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία χαρίζει κάθε χρόνο ένα δισ. ευρώ στους μετόχους των μεγάλων επιχειρήσεων».

Τέλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και τον αντικατέστησε με ένα τέλος το οποίο πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων μικρών ή μεγάλων.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα τα οποία περιλαμβάνει το εν λόγω νομοσχέδιο άσκησε και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ανοίγοντας τη δημόσια συζήτηση, που οργανώθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΕΣΗΕΑ, ΠΙΣ, ΣΜΕΧΑ, Ομοσπονδίας Εφοριακών.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει την εικόνα κουρελούς. Δηλαδή, μια προσπάθεια να γίνει ένα σύνολο μέτρων το οποίο θα μπορέσει να λύσει τις δημοσιονομικές πιέσεις, που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται μέσα από μια μεγάλη περίοδο μείωσης των φόρων, ειδικά για τις ανώνυμες εταιρίες, τις επιχειρήσεις που αποτελούσαν και σημαία της ΝΔ», ανέφερε ο κ. Αλαβάνος, επισημαίνοντας ότι «ότι δείχνει την αρνητική κατάληξη αυτής της πολιτικής και το αδιέξοδο το οποίο έχει δημιουργήσει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή