ΠΑΣΟΚ: Ερωτηματικά για την παρέμβαση Σανιδά

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 18:59
A- A A+

Για ερωτηματικά σχετικά με την παρέμβαση του Γ. Σανιδά στο θέμα της Μονής Βατοπεδίου -με πρώτο γιατί επιχειρείται, εκ των προτέρων, να μείνουν εκτός της έρευνας τα πολιτικά πρόσωπα- έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο σε μια εισαγγελική παραγγελία να γίνονται αναφορές περί παραπλάνησης υπουργών.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μίλησε ακόμη για πολιτικές, ενδεχομένως και νομικές ευθύνες, πολιτικών προσώπων, ευθύνες τις οποίες, όπως επεσήμανε, κάλυψε ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη.

«Το θέμα -τόνισε- είναι πότε θα έρθει η υπόθεση στη Βουλή, διότι οι υποθέσεις που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα πρέπει οπωσδήποτε να φθάνουν στη Βουλή».

Επιπρόσθετα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε στη δημοσιότητα το τελευταίο έγγραφο που υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος -όπως είπε- ανέπεμψε για επανεξέταση τη γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτισμάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας.

«Το θέμα -πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- έφθασε στα δικαστήρια με προσφυγή της Μονής Βατοπεδίου, ύστερα από την αναπομπή της γνωμοδότησης από τον κ. Φωτιάδη». Όπως είπε, «το Δημόσιο είχε ισχυρά επιχειρήματα για να κερδίσει την υπόθεση στα δικαστήρια», ενώ «η ζημιά του Δημοσίου από την υπόθεση αυτή υπολογίζεται γύρω στα 100 εκατ. ευρώ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή