Γ. Παπανδρέου: «Ο πολιτικός κύκλος της κυβέρνησης Καραμανλή έκλεισε»

«Γνωρίζω το καθήκον μου»
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 19:55
A- A A+

Ο πολιτικός κύκλος της κυβέρνησης Καραμανλή έκλεισε, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών και απ’ ό,τι φάνηκε από την παρουσία του κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, οι πολίτες έχασαν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση λόγω της εμμονής της στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων σε βάρος των πολιτών με αδιαφάνεια και αυθαιρεσία. Η προσπάθειά της να κρυφτεί πίσω από τη διεθνή κρίση –παρατήρησε- εκλαμβάνεται από τον Έλληνα πολίτη ως δική της κρίση.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται μπροστά στις ευθύνες του, υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας την ανάγκη να δουλέψουν όλοι περισσότερο. Σήμερα πρόσθεσε, είμαστε εμείς που πρέπει να μιλήσουμε για τα προβλήματα του κόσμου και να δώσουμε λύσεις και κάλεσε όλα τα στελέχη να δεσμευθούν ότι θα ανταποκριθούν στο καθήκον που έχουν προσωπικά, αλλά και ως κόμμα. «Το δικό μου καθήκον το γνωρίζω», συμπλήρωσε με νόημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναχωρεί αύριο το πρωί για τη Θεσσαλονίκη και όπως είπε, αυτό γίνεται γιατί θέλει να αναδείξει, πριν μιλήσει στη ΔΕΘ, τρία βασικά ζητήματα.

Το πρώτο είναι η αποτυχία της κυβέρνησης να προστατέψει το εισόδημα των πολιτών, το δεύτερο την αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής και το τρίτο να αναδείξει την αδυναμία της να προσεγγίσει μακροχρόνιες στρατηγικές επενδύσεις.

Απαντώντας εξάλλου, στο ερώτημα που τίθεται από διάφορες πλευρές για το που θα βρει το ΠΑΣΟΚ τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει όσα εξαγγέλλει, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα καταφέραμε το 1981, τα καταφέραμε το 1993 καθώς πετύχαμε ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή … το ΠΑΣΟΚ θα τα καταφέρει και τώρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή